Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hiillostuskierre

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Komisario Leo Maahelan ja hänen psykologisisarensa Lean ammatit poikkeavat suuresti toisistaan ja tuovat hyvään sisarussuhteeseen ristiriitoja. Lisäksi Lea joutuu työpaikallaan merkillisen syrjinnän ja lähes sairaalloisen arvostelun kohteeksi. Samalla häntä terrorisoi psyykkisesti sairas, kieroutuneesti älykäs potilas. Jouduttuaan henkisen väkivallan kohteeksi, hänen oma persoonansa kokee kahden vuoden periodin aikana epävarmuutta, pelkoa, syyllisyydentunnettakin, ja hän tuntee kaiken olevan epäoikeudenmukaista. Lisäksi selittämätön murha sotkee kuvioita lähipiirissä, ja syytökset kasaantuvat. Kuitenkin prosessi kasvattaa häntä henkisesti, ja hän on teoksen lopussa vahva kohtaamaan työpaikkansa vaikeat henkilösuhteet eikä tempoile enää ihmissuhteiden puristuksessa.
Kirjoittaja tuntee psykiatrina hyvin aiheensa, ja teos henkii asiantuntevaa mielenterveyden häiriintymisen ja sairaalamiljöön kuvausta samalla kun esiin nousee syvällistä pohdintaa elämän eri alueilta. Luontokuvaus on lyyrisenä vahvasti esillä, ja tekstistä löytyy mielenkiintoisia kirjallisia sitaatteja. Jännitys kiristyy loppua kohden päätyäkseen äkillisesti hyvinkin selkeään ja kuitenkin yllättävään ratkaisuun.
Hiillostuskierre on kirja, jossa yksinäinen nainen joutuu käyttämään kaiken taitonsa ja tietonsa kamppaillessaan kostonhimoisia vihollisiaan vastaan, sillä heidän iskunsa tulevat pitkänkin ajan kuluttua aina uudelleen.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

ihmissuhderomaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

135

Kustantaja