Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Odotahan, mokoma!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja kertoo elävästi juuri aikuiseksi varttuneen opiskelijatytön Pirren keskiviikkoisesta matkasta vahtimaan sisarensa Sinikan kahta rasavilliä, Timoa ja Murua. Nämä kaksi ylienergistä tenavaa keksivät mitä erilaisimpia kepposia ja kujeita hänen päänsä menoksi. Täällä Pirre yrittää unohtaa poikaystävänsä Rikun, joka kuitenkin palaa mieleen kovin usein. Lisää päänvaivaa ja sekaannusta Pirren elämään tuo Risto, nuori taiteilija. Risto saa Pirren pään aivan pyörälle ja hän päättää mennä erääseen lomahotelliin selvittämään ajatuksiaan. Riku ja Risto onkivat selville hänen pakopaikkansa ja tulevat sinne toisistaan tietämättä. Huvittavien kommellusten ja yhteensattumien jälkeen Pirrelle selviää, kuka on se oikea – vai selviääkö?
(takakansiteksti)
Pirren sisar lähtee miehensä kanssa ulkomaanmatkalle. Vastentahtoisesti Pirre suostuu vilkkaiden sisarenlastensa Timon ja Murun hoitajaksi, koska joutuu peruuttamaan oman lomamatkansa poikaystävänsä Rikun kanssa. Riku loukkaantuu ja suhde ajautuu kriisiin. Matka Sinikka-sisaren luo ei suju kommelluksitta. Junassa Pirre kohtaa myös Riston, joka saa tytön heti takajaloilleen – vaikka hänen onkin myönnettävä, että miehessä on jotain vetävää. Kun Pirre ja Risto myöhemmin kohtaavat uudestaan, tulee miehestä nopeasti Pirren apu ja turva jatkuvia kommelluksia aikaansaavien sisarenlasten hoidossa.

Kun Pirre saa tietää, että Riku on tulossa hänen luokseen, päättää hän ottaa molemmista miehistä aikalisän ja miettiä kumpi oikein on se oikea: tosikkomainen Riku vai huumorintajuinen Risto. Miten käykään, kun miehet matkustavat Pirren perässä kartanohotelliin, jonne tyttö on pestautunut muutamaksi päiväksi töihin? Osaako Pirre valita vai ratkaisevatko miehet asian vetämällä pitkää tikkua?
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

229

Kustantaja

Kieli