Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Mustan karhun peijaiset ja muita erätarinoita

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Antti O. Pajan tarinat eivät ole tavanomaista eräkirjallisuutta. Ne vievät lukijansa ajassa taaksepäin ja jo kadonneeseen elämänmuotoon. Tapahtumat liikkuvat monella tasolla, ja kertomukset kiinnostavat muitakin kuin erästäjiä. Näiden tarinoiden syvä inhimillisyys, luonnon ja elämän kunnioitus sekä lämmin huumori koskettavat. Jännittävät, huvittavat ja liikuttavat juonenkäänteet avaavat lukijalle kiehtovan muistojen maailman. Tarinoiden loppu on usein yllätyksellinen, ja tapahtumissa on aina myös jotain arvoituksellista, selittämätöntä.

Tämän kirjan tositapahtumiin perustuvat erätarinat ovat yli sadan vuoden ajalta, ja niistä nuorimmatkin ajoittuvat lähes neljän vuosikymmenen taakse. Vanhimmat ovat edellisten sukupolvien eräkokemuksia ja perimätietona kirjoittajalle kerrottuja. Uudemmista osa on kuultu suoraan asianosaisilta ja ose on kirjoittajan omia eräkokemuksia.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
183
Kustantaja
Kieli