Tulevaisuutemme on tahdon asia

Tyyppi

pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Meidän suomalaisten on itse nostettava Suomi jaloilleen. Kukaan muu ei sitä puolestamme tee. Euroopan unioni ei sanele kohtaloamme.
Suomen nousu vaatii kovaa työtä. Ponnistuksilla pitää kuitenkin olla myös suunta, jotta tuloksia syntyisi.
On nähty, että suuret vientiyritykset pärjäävät. Sekin on nähty, että työtöntä nämä viennin valiot lämmittävät yhtä vähän kuin tuikkiva tähti. Koko Suomi on saatava käyntiin. Maata on rakennettava.
Meidän pitäisi käynnistää useita rakennustöitä, joiden tekeminen kestää yli viisi vuotta. Hyötyä näistä investoinneista on monin verroin pitemmäksi ajaksi.
Jos emme yhteiskuntana rohkene ryhtyä pitkälle tulevaisuuteen kurkottaviin hankkeisiin, miten voisimme odottaa pienyrityksiltä tai yksittäisiltä ihmisiltä uskoa tulevaisuuteen. Esimerkiksi: Suomen lähialueilla asuu 35 miljoonaa ihmistä. Se on meidän kotimarkkina-aluettamme. Se on huikea mahdollisuus, jonka voimme käyttää hyväksemme tai tuhlata. Ilman kunnon liikenneyhteyksiä ihmisten kanssakäyminen ei suju ja kauppa kärsii.
Yhteyksistä hyötyvät myös kotimarkkinat, eivätkä vain rakentamisvaiheessa. Monelle yritykselle kotimaa on paras vientimaa.
Tarvitsemme rohkeita aloitteita. Tarvitsemme voimakkaita ihmisiä, vaikkapa uuden ajan patruunoita, jotka näkevät nokkaansa pitemmälle. Vääränalaiset tulosvastuuopit on heitettävä romukoppaan.
Tämän kirjan aiheet ovat syntyneet vuosien kuluessa keskusteluissa ystävien kanssa. Yhteistyö on rautaa, yksin ei pärjää. Lämpimät kiitokset.
Kirja kertoo seitsemän tarinaa; yksi vie lukijan Korvatunturille, toinen junamatkalle Pietariin…Tarinat lähtevät nykytodellisuudesta ja päätyvät vuoden 2000 tuolle puolen. Ne eivät ole science fictionia. Tarinoiden loppu voi olla totta = jos niin tahdomme.
Tulevaisuuden ennustelemisen sijasta meidän on tehtävä tulevaisuutta. Meidän on tahdottava.
Helsinki vappuna 1.5.1994
Matti Väisänen
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

seitsemän tarinaa elvytyksestä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

86

Kieli