Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ilvesnainen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Elisa on Lean mielestä ilmestys. Lea muistaa kuinka Elisa työnsi tummia hiuksiaan korvan taakse hitaasti ja nautiskellen, kuinka Elisa tuoksui jo naiselta, deo-stickiltä ja lämpimältä voilta. Kuinka Elisa otti hänet joskus viereensä nukkumaan. Lea näkee itsensä vain siskonsa negaationa, mitättömänä ja sulottomana.
Marjaana Aumaston kolmas teos Ilvesnainen tarttuu kipeään ja tuttuun aiheeseen: siskosten väliseen rakkauteen ja kateuteen. Lean suhde isosiskoon Elisaan on täynnä kaipuuta, torjuntaa ja tiedostamatonta seksuaalisuutta. Oman roolinsa hän tuntee ahdistavana ja pakottavana. Elisa puolestaan suhtautuu pikkusiskoonsa miltei välinpitämättömästi. Kuvaavaa onkin että he molemmat muistavat lapsuudestaan eri asiat, absoluuttista muistia ole.
Aumasto tarkastelee aihettaan läheltä, kuin Lean ja Elisan ihossa kiinni hengittäen. Mitä on tuntea joku läpikotaisin? Vai näemmekö toisen aina oman roolimme kautta? Lea näkee Elisan tähtenä ja kaunottarena, itsensä ja oman ruumiinsa painostavan ja kivuliaana siskon uhkeuden rinnalla. Ja silti – kumpi siskoista jää henkiin? Täytyykö toisen olla aina vahva ja toisen heikko?
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

170

Kustantaja

Kieli