Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lääkärileikki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tero Kolehmaisen kolmas vuosi lääketieteen opiskelijana ei ole alkanut lupaavissa merkeissä. Tenttijännitys on kasvanut lähes sietämättömäksi paineeksi, ensimmäiset tutkimuspotilaat kieltäytyvät toimenpiteistä ja ihmissuhteet sairaalamaailman ulkopuolella ovat alkaneet tuntua ylimääräiseltä taakalta. Jos Tero onkin joskus kuvitellut, että muuttuisi opintojen aikana diagnooseissaan nopeaksi ja otteissaan varmaksi sankarilääkäriksi, tuo haavekuva ei ole koskaan karannut näin kauas kandielämän arjesta. Vain koe-eläinkeskuksen siat näyttävät reagoivan Teroon toivotulla tavalla.
Kaikki muuttuu kun Tero kohtaa Sissin, nuoren naisen jolla on syynsä kaivata Teron ammatillista otetta. Alkaa lääkärileikki, jonka roolit etsivät tiensä Teron opiskelija-asunnosta sairaalan käytäville ja potilashuoneisiin. Kuten kaikkien leikkijöiden, myös Teron ja Sissin täytyy lopulta palata todellisuuteen. Mutta kykenevätkö he kohtaamaan toisensa ilman roolejaan?

Lääkärileikki vie lukijan maailmaan, jossa sairaat eivät aina tahdo olla potilaita eivätkä potilaat välttämättä ole sairaita. Se on kertomus myötätunnosta ja kivusta, jota ei voi lääkitä pois, mikäli tahtoo rakastaa.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kustantaja