Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mies, joka muuttui puuksi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

S oli tullut juuri huoneeseensa, kun puhelin soi. S noudatti kutsua välittömästi. Palatessaan takaisin hänellä oli yksi tehtävä lisää: ministeri oli tehnyt hänestä historiakilpailun valvojan, koska ”hän osasi painottaa asioita oikein”.
S oli kulttuuriministeriön nuorin jaostopäällikkö. Hän oli aina ollut uskollinen yhteiskunnalle. Hänellä oli elämässään vain työnsä ja kiinnostus aforismeihin, - ja rouva L, valtiosihteerin vaimo, jonka kanssa hänellä oli suhde.
Uudesta tehtävästään S oli hämmentynyt. Kilpailun aiheena oli Muutos, tapahtumat joista oli saanut alkunsa uusi yhteiskunta, Uusi Järjestys: haluttiin katsoa mitä kansa muisti vallankumouksesta ja sen legendaarisesta johtajasta, Päälliköstä. Vastauksia tuli kaksisoita laatikollista. Joukossa oli tulenarkaa materiaalia: väitettiin että kuolleeksi julistettu Päällikkö oli elossa. Oliko siis olemassa myös muu kuin virallinen totuus? Oliko kansaa petetty kolmekymmentä vuotta? Järjestelmään luottanut S oli utelias. Hän halusi ratkaista ongelman. Mutta huomasi pian joutuneensa arveluttavalle tielle.

Miten totalitaarinen valtiokoneisto toimii, kun se toimii tehokkaasti? Sen jaostopäällikkö S tuli virkamiehenä sekä ihmisenä konkreettisesti kokemaan. Lukija uppoutuu hänen tarinaansa, siihen mitä hänessä itsessään ja hänen ympärillään tapahtuu, kuin jännittävimpiin poliittisiin muistelmiin.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

177

Kustantaja