Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rommisaari

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Salaperäinen, outo, tuttu Jamaika. Yksitoikkoinen merituuli, siestan ja kärventyneiden kivine unettava hiljaisuus. Sinipuumetsä. Aaltoileva sokeriruokopelto.
Richard Beckford muisti tuon kaiken. Hän on lähtenyt kotisaareltaan vuonna 1720 ja palaa päätettyään lakitieteelliset opintonsa Englannissa. Paluuseen on kaksi syytä: suvun maatiloilla ryöstelevät varkaat sekä Anne Bonney, kuuluisa naismerirosvo, jonka löytämisestä on muodostumassa hänelle pakkomielle. Mutta Rommisaari ei paljasta helposti salaisuuksiaan, se ottaa valtoihinsa, masentaa ja lopuksi karkoittaa tunkeilijan. Jättää tälle vain rommin, lämmittävän mahonginvärisen juoman, jonka mukana palaavan muistot.
Simon Vestdijkin teos on yksityiskohtaisuudessaan oivallinen historiallinen seikkailuromaani. Mutta ei ainoastaan sitä. Se vie lukijan 1700-luvun Jamaikaan, saarelle missä plantaaseillaan elävä rikas englantilainen aristokratia hallitsee, missä mustat orjat raatava häikäilemättömän mielivallan alaisina; loistoa, ylellisyyttä ja pinnan alla höltynyt moraali, taikausko, murhat. Samalla teos on matka ihmissielun labyrintteihin, psykologiassaan vakuuttava kertomus arvoituksellisesta ihmiskohtalosta.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

359

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

426

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä