Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Johanneksen tunnustukset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Johanneksen tunnustukset on elämäkertaromaani Juhani Konkasta, kirjailijan isästä. Anita Konkka pohtii omaa persoonaansa isän persoonaa vasten. Juhani Konkka oli inkeriläissyntyinen idealisti, maailmanparantaja, kirjailija ja suomentaja. Tämän lisäksi myös armoton naistenmies, jolle alkoholin kirotkaan eivät jääneet vieraaksi.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Johannes Pekkeri pakenee vallankumouksen melskeissä Inkeristä Suomeen. Renkipojasta tulee heimosoturi ja idealistinen maailmanparantaja, suosittu kirjailija ja maineikas venäläisen kirjallisuuden suomentaja. Yksityiselämässään hän on valloittava rakastaja ja hankala aviomies, jota naiset rakastavat ja vihaavat vielä haudan takaa. Ja lopulta alkoholismin ja depression piinaama pettynyt mies.
Johanneksen tunnustukset on elämäkertaromaani Juhani Konkasta. Päiväkirjoja, kirjeitä ja fiktion keinoja käyttäen Anita Konkka hahmottelee innoittuneen muotokuvan isästään, lahjakkaasta ja vitaalisesta, mutta rauhattomasta ja ristiriitaisesta ihmisestä. Samalla romaani on oivaltava tutkielma siitä, miten ratkaisevasti suhde isään määrää tyttären elämän ehtoja ja valintoja.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

317

Kustantaja

Kieli