Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punainen aurinko

Tyyppi
romaanit
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Punainen aurinko on Lea Kranzin Punaiset varjot -sarjan toinen osa, joka jatkaa Inkerin kansan kohtalon kuvausta 1930-1940 –luvuille. Eilisen varjot -kirjasta tutut hahmot, Katri, Juho ja Tamara sekä Kekkien ja Hämäläisten perhe laajemminkin, ovat tulleet jälleen elämänsä käännekohtiin. Katrin ja Juhon tytär Lilja varttuu ajassa, joka ei lupaa hyvää. Uusi uljas Neuvostoliitto, johtajanaan Stalin, ei voi taata turvallisuuden tarvetta eikä täyttää hengellistä kaipuuta. Vaikka sosialismi on tullut pelastamaan kansaa, pelko, korruptio ja taikausko heittävät varjojaan ihmisten elämään.
Kaukaa yön takaa nousee punainen aurinko, mutta sekin kantaa sodan ja tuhon merkkejä. Punainen aurinko on historiallinen romaani, johon tekijä on kerännyt faktatietoa venäläisiltä historioitsijoilta ja kirjailijoilta sekä muilta Stalinin tuntijoilta. Teos sisältää mielenkiintoisen profiilin Stalinin hengellisestä elämästä. Se kertaa hänen kosketuksestaan uskonasioihin ja siitä, miten ne häneen vaikuttivat.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
368
Kustantaja