Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Outoja lintuja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Lintuharrastaja Ruben Nilsson löydetään sängystään kuolleena. Kun myös Nilssonin naapuri Berit Hoas tuodaan sairaalaan kuoleman kielissä, lääkäri Jonatan Eriksson aavistaa että peloista pahin on käynyt toteen: Gotlannissa riehuu tappava lintuinfluenssavirus.

Paniikki leviää virustakin nopeammin. Missä viipyvät viranomaisten lupaamat lääkkeet?Miksi vain Ruotsin hallituksen jäsenten annetaan poistua saarelta?

Keskellä kaaosta rikostarkastaja Maria Wern selvittää tuntemattoman miehen murhaa. Keskittyminen on vaikeaa, sillä myös Marian Emil-poika on sairastunut. Kun paikallisen yksityisklinikan sairaanhoitaja Sandra Hägg surmataan ja lääketieteeseen erikoistunut freelance-journalisti Tobias Westerberg katoaa, Maria ja Jonatan joutuvat pohtimaan hirvittävää vaihtoehtoa: levittääkö joku lintuinfluenssaa tahallaan?

Outoja lintuja on kihelmöivä murhamysteeri sekä pelottavan uskottava kuvaus siitä, mitä Pohjoismaissa saattaisi tapahtua tappavan epidemian yllättäessä. Jansson pohtii yksilön moraalin rajoja. Onko ihmisen velvollisuus uhrata itsensä pelastaakseen monia muita? Hurjan tarinan taustalla pilkottaa varovainen optimismi. Ehkä ihmisillä on edelleen kyky ottaa vastuuta itsestään ja toisistaan, myös vaikeina aikoina.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

268

Kustantaja

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä