Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tulen valtiaat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tulenvaltiaat on kertomus elämästä 4100 vuotta sitten. Humppilan Vitikankulmalla menneisyyden henget valtaavat paikallaolijan ne – kuljettavat häntä unessa historiamme hamaan alkuaikaan. Nuoren Sergin vuosi on täynnä seikkailua, himoa, taistelua elämästä ja kuolemasta, taistelua rakkaudesta. Kivikauden aikaisten ihmisten arjen kuvaus on henkiinjäämistarina; ihmistä uhkaavat paitsi nälkä ja sairaudet, myös luonnon karuus ja viholliset.
Tulenvaltiaat kertoo pienessä ajassa suuren kehityksen: Ihminen oppii monen tapahtuman kautta, että elämästä ei selviä taistelemalla luontoa tai ihmistä vastaan. Elämästä selviää vain liittoutumalla, etsimällä yhteiset keinot, elämällä luonnon kanssa yhdessä sen voimaa kunnioittaen.
Seg kasvaa kyläpäälliköksi. Hänestä tuodaan esiin sen ajan miehen tärkeimmät ominaisuudet: Kyky jatkaa sukuaan, kyky selvitä karussa luonnossa, kyky seistä miehenä omiaan puolustamassa.

Esikoiskirjailija Jorma Huhtaniemi herättää kirjassaan henkiin kivikauden henget. Hän maalaa kuvan menneestä maailmasta, miehestä ja miehen taistelusta niin luonnossa, vihollisia vastaan kuin rakkaudestakin. Jorma huhtaniemi kirjoittaa aistivoimaisesti ihmisen alun historiasta – tärkeässä osassa on arki, elämä ja kuolema.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

173

Kustantaja