Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maan kämmenellä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Laatokka-sarjan toisessa osassa palataan ajassa taaksepäin, Syvänmaan kylään Vienan Karjalaan, Avarankallion leskiemännän nuoruusvuosiin.
Keskellä Vienan Karjalan sydänseutua elää Syvänmaan kylä elämäänsä erämaajärvien ja simpukkajokien syleilyssä. Taustalla kohisee Louhenkoski, illansuussa helisevät tsasounan lempeät vaskikellot. Kesällä kylä on täynnä elämää, työtä ja nuorten ilonpitoa. Maša ja Mitja rakastavat toisiaan, sen tietävät jo kaikki. Mutta miksi Mitjan paras ystävä Petja on käynyt niin synkäksi? Mitä kylässä vihjaillaan ja epäillään? Kesäyössä on tapahtunut jotakin, kylän rauha ja tasapaino on horjunut. Eikä tapahtumien kulkua voi pysäyttää. Ja niin tulee myrsky-yö, intohimojen ja epätoivoisten tekojen yö...
(http://www.lailahirvisaari.net)
Vienan-Karjalan venäläistämisuhka panee vastavoimat liikkeelle; pahan henkilöitymä on venäläinen pappi, jonka suunnitelmia vastaan ystävykset Mitja ja Petja päättävät pyhittää elämänsä. Onnettomuus kuitenkin muuttaa sekä poikien että monen muun tulevaisuuden. Nyt saavat selityksensä "Pilvissä taivaanlaiva" -romaanin auki jääneet kysymykset.
(Aila Luontola/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

464