Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaupunki nimeltä Onitsha

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romaani rakkaudesta ja unelmista, historian kulusta, Afrikasta. J. M. G. Le Clézio kuuluu Ranskan luetuimpiin ja arvostetuimpiin kirjailijoihin.

Fintan on elänyt lapsuutensa Ranskassa. Vähän yli kymmenvuotiaana hän muuttaa äitinsä Maoun kanssa Afrikkaan englantilaisen isänsä luo.
Laivamatka on verkkainen, täynnä outoja ja jännittäviä elämyksiä. Perillä odottaa maailma, joka ensin pelottaa erilaisuudellaan, mutta avautuu pian kiehtovaksi seikkailuksi, jatkuvaksi ilon ja ihmetyksen aiheeksi.
Isän on tuonut Afrikkaan unelma Afrikan sydämessä sijaitsevasta Niilin viimeisestä valtakunnasta. Maoun taas unelma oikeasta perheestä ja nuorukaisesta, Fintanin isästä, jota hän syvästi rakasti. Fintan tulee ilman odotuksia, mutta hän löytää todellisuuden joka ei koskaan jätä häntä.
Ei sittenkään kun vuodet ovat kuluneet ja historia tuhonnut kaupungin nimeltä Onitsha.

Romaani pohjautuu pitkälti Le Clézion kokemuksiin; se on kaunis runollinen rakkaudentunnustus myyttien ja ylevän primitiivisyyden Afrikalle, ihmisten luontaiselle arvokkuudelle, lämmölle ja läheisyydelle kärsimyksen ja epäoikeudenmukaisuuden maailmassa.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

191

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli