Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yrjänä Mäyräjärven iltalypsy

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Riemukas veijariromaani politiikan pelureista ja pelinappuloista. Täynnä hurttia huumoria ja tervettä maalaisjärkeä!

Kokoomuksen nokkamiehet eivät tiedä mihin ryhtyvät, kun päättävät nostaa puolueen kannatusta hankkimalla rehellisen yrittäjän listoilleen eduskuntavaaleihin. Erilaisten väärinkäsitysten ja vahinkojenkin seurauksena ehdokkaaksi päätyy kemiöläinen Yrjänä Mäyräjärvi, josta vastoin puoluejyrien suunnitelmia tuleekin kokoomuksen ääniharava.

Eduskunnassa Yrjänä pistää tuulemaan. Hän ei suostu kenenkään käskytettäväksi, vaan kuuntelee vain omaatuntoa, tervettä järkeä sekä tietysti kemiöläisiä ystäviään, joille hän on menestyksensä velkaa. Kansa on ihastuksissaan johdonmukaisesti toimivasta ja asiat poikki ja pinoon puhuvasta edustajastaan. Sen sijaan pääministeri ja tietyt muut tahot eivät voi sietää toimeliasta tulokasta. Eduskunnan naisverkosto ja saunavaliokunta puolestaan käyvät kilvan miettimään, kuinka voisivat Mäyräjärvestä parhaiten hyötyä.
Kansan edustaminen Yrjänältä luonnistuu, mutta naisasia onkin tuntuvasti mutkikkaampi...

Kalle Isokallion kuvaus hersyy ymmärrystä ja lämmintä huumoria suomalaista miestä ja suomalaista poliitikkoa kohtaan. Yrjänä Mäyräjärven sukkuloidessa kansakunnan kaapin päällä vilkkuu komiikan alta poliittinen tarkkanäköisyys ja maalaisjärjen ilosanoma.
(Tammi)
”Lokakuinen ilta oli jo pitkällä, kun kokoomuksen puolueenjohtajan huoneessa Kansakoulukujalla tehtiin kohtalokas virhe. Puheenjohtaja Itälä ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Zyskowicz tutkivat huolestuneina mielipidemittauksia, jotka eivät kykypuolueelle hyvää luvanneet.”

Vaalilistoille olisi hankittava ”kyvykkäitä, äänestäjiä houkuttelevia ehdokkaita”, sellaisia joita muilla puolueilla ei ole. Uusien julkkisten sijasta puolueenjohtaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja päättävät hankkia eduskuntavaaliehdokkaiksi yrittäjiä vaikka väkisin – yrittäjiä, jotka hankkisivat ääniä puolueelle ja puolueen suosimille ehdokkaille.

Kemiöstä löytyykin Yrjänä Mäyräjärvi, rehellinen ja luotettava täyden palvelun koneliikkeen omistaja. Mutta mitä tapahtuukaan, kun eduskuntaan haluamaton sitoutumaton Mäyräjärvi ponkaisee ääniharavana Arkadianmäelle? Suoraluonteinen ja -sanainen poliitikko saa vastaansa niin puolueen veteraanit kuin pääministerin mutta kansan suosio on taattu. Suosiota löytyisi myös naismaailmasta, mutta osaako kokematon poikamies tarttua tilaisuuteen, kun Turun Sanomien toimittaja Maaria Salakari astuu kuvaan mukaan?
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

256

Kustantaja

Kieli