Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ystävä kallis

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Alkukesä on kauneimmillaan ja kartanomainen huvila tarjoaa komeat puitteet vanhojen ystävien tapaamiselle. Kesäillassa soivat nostalgiset 70-luvun hitit, mutta sitten tapahtuu jotain hullua ja mieletöntä. Eihän tällaista voi sattua heille, oikeille ihmisille?
Elisabeth Aho kertoo taitavasti punotussa romaanissaan naisista, miehistä, ystävyydestä, aikuistumisesta - ja kuolemasta.
(takakansiteksti)
Johanna, nelikymppinen yksinhuoltajaäiti, tuntee olevansa jonkin uuden kynnyksellä.
Kun Johanna saa kutsun lapsuutensa paratiisiin, hän lähtee matkaan uteliaana. Aikoinaan hän vietti Suvirannassa pitkiä aikoja ystäviensä, sisarusten Sylvan ja Annen, vieraana. Viime vuosina yhteys on kuihtunut joulukorttien vaihtamiseksi. Nyt kaikki vanhat ystävät on kutsuttu Sylvan aviomiehen Patrick Helinin viisikymmenvuotisjuhliin.
Suvirannassa Johanna tapaa muun muassa tyttöjen serkun Orvokki Tenhon, entisen ihastuksensa Pedro Stenmanin, Patrickin opiskelukaverin Matias Gustafssonin ja alaiset Ari Nikkisen ja Kristiina Vaissin sekä Annen ja Sylvan isoäidin Synnöve Rannan.
Muhkean illallisen aikana juomia kaadellaan varsin auliisti. Matiaksen puheelle nauretaan, sankarille kohotetaan hurraahuutoja, ja Pedro flirttailee Johannan kanssa yhtä ihastuttavasti kuin ennen.
Illan mittaan Johannalle kuitenkin paljastuu, ettei kaikki ole niin sievää kuin sen halutaan näyttävät. Miksi Anne on niin kireä? Miksi Orvokki vetää päänsä täyteen? Miksi Ari Nikkinen lyö Patrickia saunarannassa?
Ja aamun koittaessa yksi joukosta on kuollut…
(lieveteksti)
Vanhojen ystävien tapaaminen kartanomaisella huvilalla muuttuu murhamysteeriksi. Romaanin tapahtumapaikka on 1990-luvun Helsinki. Teemoina ystävyys, aikuistuminen ja kuolema. (Satu Vähämaa/Sanojen aika)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

205