Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Absurdistan

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

RAKKAASTA AMERIKASTAAN KARKOTETUN EMIGRANTIN SLAAVILAINEN, LIHAVA JA UPPORIKAS SYDÄN ITKEE ABSURDISSA ÖLJYVALTIOSSA

Mishka Vainberg on ajautunut monen mutkan kautta Absurdistaniin, luonnonvaroiltaan rikkaaseen entiseen neuvostotasavaltaan. Hinku takaisin Amerikkaan, josta hänet on miljardööri-isänsä hämäräpuuhien ja väkivaltaisen kuoleman jälkeen suljettu ulos, on kova. Tie takaisin on aukeamassa Belgian passilla.

Matka Kaspianmeren rannoilta kohti Yhdysvaltain onnelaa alkaa kauniina päivänä, joka sattuu olemaan syyskuun 10. vuonna 2001.

Nabokoviin, Kafkaan ja Vonnegutiin verratun kertojan hauska, jopa räävitön romaani tarkastelee amerikkalaisin silmin Venäjää - ja venäläisin silmin Yhdysvaltoja. Se on myös tarina öljyvillityksestä ja äkkirikastumisesta. Ehtiipä se kosketella vielä juutalaisuuttakin. Ylensyömistä. Rap-musiikkia. Ja rakkautta.
(Like)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tekstinäyte

Minä jatkoin ryyppäämistä ja jouduin sairaalaan. Kommunismin romahdettua menetin työpaikkani mutta löysin kaikkivaltiaan Jumalan. Lopetin ryyppäämisen. Vuonna 1992 puolueen kahvilasta tuli kallis kuntosali, mutta minulla oli vara-avain ja nukuin kellarikerroksen alla lämpimässä kourussa. Isäsi löysi minut vuonna 1997. Hän sanoi, että oli onnellinen nähdessään sellaiset raittiit venäläiskasvot. Vuonna 1998 hän vei minut kotiinsa. Ja tämä on tarinani.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

395

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä