Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viisitoista metriä vasempaan

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Myyntimies Eino Hiekka pitää lomaa ja on sitoutunut perheen kotitöihin. Lupaukset kuitenkin unohtuvat, kun tuntematon kirjailija Saarelainen soittaa ja pyytää Hiekkaa mukaansa Saksaan kaupittelemaan kirjaansa.
Takakannen teksti:

Rohkaiseva kertomus siitä kuinka ylivoimainenkin hanke onnistuu, vaikkakin aivan toisin keinoin kuin alun perin on ajateltu ELI kuvaus matkasta, jolla putkialan myyntimies Eino Hiekka myy menestyksekkäästi suomalaista kulttuuria ulkomaille.

Saarelainen on tunnettu kirjailija Suomessa. Hän on kirjoittanut sellaisenkin kirjan, joka on jopa käännetty saksaksi. Nimekseen se on saanut Fünfzehn Meter nach links, Viisitoista metriä vasempaan. Mutta tavanomaisia tavanomaisia myyntikanavia käyttäen kukaan ei ole halunnut sitä Saksassa ostaa. Niinpä Saarelainen lopulta lunastaa itselleen koko painoksen hintaan 20 penniä kilo. Vika ei ole kirjassa, vaan jakelujärjestelmässä, siitä Saarelainen on varma.
Eino Hiekka taas on putkialan mies, joka lähes sattumalta ja vastoin tahtoaan joutuu Saarelaisen kirjan myyntimieheksi. Käytettäväkseen hän saa Saarelaisen vanhan pakettiauton, johon on pakattu kolmisentuhatta kappaletta saksalaisten hyljeksimää suomalaista mestariteosta, taskuunsa nipun osoitteita ja liput Finnjetille.
Jo laivalla nuori opiskelijatyttö Eija, sekä Rönköt, kolme Kuusamosta Saksan metsiin matkalla olevaa reipasta metsuria, sotkevat Einon suunnitelmat. Ja yhä hullummaksi kaikki muuttuu perillä Saksassa - aina yllättävään loppuun asti.

Antti Tuurin uusi kirja on täynnä asiaa ja omintakeista huumoria. Se on terävä kuvaus tämän päivän Keski-Euroopasta, ajasta ja ajan hengestä - ja hirtehisen hauska kertomus suomalaisista, jotka selviävät missä tahansa ja mistä tahansa.

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

erään myyntimiehen tarina

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

205

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Käännetty saksaksi ja viroksi.