Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Menolippu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Turusen Pirkko muuttaa Helsinkiin ja aloittaa lakiopintonsa oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Taakse jäävät koti Pielisen rannalla Lieksassa, isä, äiti, sisarukset, ukki ja mummo sekä kaverit ja muut rakkaat mullikat. Vaan katsoipa miten hyvänsä, peilistä häntä tuijottaa yhä se sama paksusäärinen, rillipäinen maalaistyttö, joka on ensimmäistä kertaa yksin kaukana kotoa.
Säpinää ja kuohuvia tunteita on luvassa, kun Pirkko tutustuu Rovaniemen villiin ja vapaaseen Irmaan, porvarisperheen mustaan lampaaseen Rolfiin ja ”pohojalaaseen” Kalleen, lääketieteen opiskelijaan. Mutta mikä on miehiään Laakson Esko, joka paitsi suututtaa morsiamensa myös nappaa kirkasotsaisen neitokaisen ylioppilaskunnan nuorisoaktivisteihin toteuttamaan keskustapuolueen kaikkien aikojen vaalivoittoa?
Aatteesta ei tingitä, ja solidaarisuutta ja YYA-henkeä riittää yli puoluerajojen, sillä keskenään kähisevien opiskelijoiden yhteisrintama kestää repivätkin linjariidat!
Menolippu on väkevä päiväkirjaromaani murteiden sekamelskassa aikuistuvista nuorista, humoristinen ja koskettava kuvaus suomettumisen, seiväsmatkojen ja energiakriisin aikakaudelta.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Pirkon päiväkirjat 1972-1974

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

281

Kustantaja