Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Naurun ja unohduksen kirja

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Naurun ja unohduksen kirja on esseeromaani, kertomuskokoelma, teema muunnelmineen, miten vain - joka tapauksessa rikas ja omaperäinen teos, jossa myytit ja eurooppalainen todellisuus, satu ja politiikka kerrostuvat. Aistillisuus vaihtuu arvaamatta ironiaan, filosofiaan tai mustaan komiikkaan, rauhaisa tempo rivakkaan menoon. Mitä moninaisimmat teemat muodostavat jännittävän musiikillisen kokonaisuuden. Tshekkiläissyntyinen Milan Kundera asuu Ranskassa. Hänen suosituin teoksensa on elokuvanakin tunnettu Olemisen sietämätön keveys.

(BTJ)
”Yksikertaisesti aikamme eurooppalaista romaanitaidetta parhaimmillaan”, arvioi Svenska Dagbladet tätä teosta, joka kaikkinensa on otettu maailmalla poikkeuksellisin kiitoksin vastaan.
Naurun ja unohduksen kirja on esseeromaani, kertomuskokoelma, teema muunnelmineen, miten vain, joka tapauksessa verrattoman rikas ja omaperäinen teos, jossa myytit ja eurooppalainen todellisuus, satu ja politiikka kerrostuvat komeasti. Aistillisuus vaihtuu arvaamatta ironiaan, filosofiaan tai mustaan komiikkaan, rauhaisat tempot rivakkaan kehittelyyn. Mitä moninaisimmat teemat muodostavat tässä poikkeuksellisen, musiikillisen kokonaisuuden.
(takakansitekstistä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

252

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

262

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli