Seisovan sahan omistajan poika

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Seisovan sahan omistajan poika” on Jouko Röngän toinen kirja. novellikokoelmassa on kolme pitkää ja kaksitoista lyhyttä novellia. ---
Niminovellin, seisovan sahan omistajan poika on läsnä monissa novelleissa. Sahateollisuuskoulun käynyt isä, Lapin sahoilla ja savotoilla kymppinä vuosikausia pyörinyt mies, syrjäytyneenä mökinmieheksi palannut, vapaus- ja talvisodan välisen ajan teillä tietymättömillä ollut, vaitiolollaan viestitti raamisahoista, sirkkeli- ja pokasahoista, jotka olivat jääneet seisomaan häneltä niin kuin monelta kirjoittajan omankin sukupolven mieheltä. Isänmaan asia kävi ylitse muiden jättäen ylitsepääsemättömän esteen isäsuhteelle, kuin myöskin suhteelle sotaan ja kunniaan.

Kolme vuosikymmentä pankinjohtajana juoksuttaa hengästyneenä elämänkokemuksia, omia ja kuultuja, novelleihin, jotka jatkavat kertomusten sarjaa lama-Suomen latvavesiltä.

Minän kolme peiliä löytyy novelleista; tietoinen on helpoin katsoa, salaisen ja sokean minän katsominen tuottaa tuskaa, sielun peili ei ole kaunista katseltavaa, enkelten etiikka on siitä kaukana.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

novelleja 1998

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

241

Kustantaja

Kieli