Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tappaja tietää talosi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nuoren naislääkärin murha hämmentää Rovaniemen poliiseja. Soile Rannikko on viettänyt tavallista työntäyteistä elämää eikä kenelläkään tunnu olevan mitään häntä vastaan. Mutta pian löytyy uusi uhri. Poliisi ja kauhistuneet kaupunkilaiset alkavat pelätä pahinta: liikkuuko Rovaniemellä sarjamurhaaja, joka valitsee uhreikseen nuoria yksinasuvia naisia? Pietari Päre työtovereineen saa ratkaistavakseen tavallistakin hankalamman tapauksen.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Tekstinäyte

Pietari käveli töihin, nämä aamukävelyt olivatkin nykyään ainoa hetki, jonka hän ehti liikunnalle omistaa. Helmikuu, jonka meteorologit myöhemmin toteaisivat sataan vuoteen toiseksi kylmimmäksi, oli vaihtunut maaliskuuhun, ja kuin merkkinä siitä pakkanen oli hellittänyt jo yön aikana. Keskiviikkoaamu oli huikaisevan kaunis auringon noustessa puoli kahdeksan maissa valaisemaan puistojen pitsikuvioisia puita. Ilma tuoksui selvästi erilaiselta, ei vielä keväältä, mutta - no maaliskuulta! Ja talitintit, ne todella tiesivät aloittaa titityksensä heti tänä aamuna kuin olisivat lukeneet almanakkaa.
Pietari huomasi olevansa sittenkin samaa mieltä Sonjan kanssa, joka oli kerran vaahdonnut fraasista "se on kesällä hyvin kaunis kaupunki". Sitähän sovellettiin milloin mihinkin kaupunkiin ja oli Sonjan mielestä aivan käsittämätön. Kaupungit ainakin pohjoisessa olivat hänen mukaansa ehdottomasti kauneimmillaan talvella. Pietari oli silloin naureskellut vähän epäillen, mutta nyt hän myönsi itselleen, että kotikaupunki ei koskaan kesäaikaan tarjonnut niin täydellisen puhdasta esteettistä nautintoa kuin tällaisen tyynen pakkasaamun auringon kimaltavassa valossa. Hän oli monesti kuullut myös kysyttävän, miten sinä kestät sen pitkän pimeän talven siellä Rovaniemellä. Tähän ikään mennessä hänestä ainoastaan ne talvet olivat tuntuneet pitkiltä, jotka hän oli asunut etelässä. Täällä joka ainoa vuosi hän oli yllättynyt siitä, miten nopeasti ja huomaamatta taas olikin kevät. Mutta ihmiset ovat niin erilaisia, hän sopi näille leveysasteille, kaikki eivät.
Juuri nyt olisi kyllä mukavampi olla poliisi missä tahansa muualla Suomessa kuin Rovaniemellä, hän totesi ajatustensa päätteeksi astuessaan työpaikan ovesta sisään.
Kuukauden vaihtuminen ei suinkaan ollut saanut sotkuista rikosvyyhteä kuin taikaiskusta selviämään. Langat olivat edelleen pahasti sykkyrällä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

191

Kieli

Sarjamerkintä