Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valokuvavarkaat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Takakannen teksti:

Valokuvavarkaat kertoo äidin ja hänen kahden keski-ikäisen tyttärensä elämästä. Naisten juuret ovat Pohjanmaalla, mutta sinne he eivät halua palata. He elävät tiukasti toistensa kautta, toistensa vankeina.
Keskinäisissä suhteissaan he ovat joutuneet menneisyyteen; Siviä-äidille Ansa-tytär on etusijalla, mutta Anelma on aina ollut syntipukki eikä siitä miksikään muutu. Tämä syntipukki-syndrooma on yksi Valokuvavarkaiden keskeisiä teemoja: syyllinen on aina syyllinen, taakka on kannettava elämän läpi. Ja Anelman taakan painoa lisää hänen valitsemansa taiteilijan elämäntyö, jota Siviä ja Ansa eivät hyväksy.
Näiden kolmen naisen suhde on ristiriitainen ja repivä, mutta yksi yhteinen kiinnostuksen kohde heillä on. Jokainen himoitsee itselleen suvun vanhoja valokuvia.
Orvokki Autio, kiitetyn Pesärikko-trilogian tekijä, on kirjoittanut latautuneen ja psykologisesti vahvan kirjan elämättömästä elämästä, menneisyyteen juuttuneista ihmisistä. Valokuvavarkaat on rankka kirja syyllisyydestä, yhden lapsen syyllistämisestä, pinttyneistä tavoista ja ylpeydestä. Kuvien takaa heittyvät pitkät varjot lapsuudesta koko elämään, mutta kaikkea valoa nuo varjot eivät vie. Valoisan juonteen kirjaan tuo surkean ja kolkon lapsuuden kokeneen Anelman sitkeä kasvu itsenäiseksi, oman tahtonsa toteuttajaksi.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

152

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös isotekstisenä.