Säteilevät kuvat ja Kausi helvetissä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tähän valikoimaan sisältyy une Saison en enfer- ja Illuminations-kokoelmien lisäksi Rimbaud'n kootuissa teoksissa julkaistut sikermät Derniers vers ('Viimeiset säkeet') ja Fêtes de la patience ('Kärsivällisyyden juhlat'). Kokoelmasta Illuminations on julkaistu aikojen kuluessa useita toisistaan poikkeavia painoksia; tässä on noudatettu uusinta, jonka ovat toimittaneet Rolland de Renéville ja Jules Mouquet Rimbaud'n 'Koottuihin teoksiin', Œuvres complètes, Éditions Gallimard, Bibliothèque de la Pléiade 68, Paris 1963 (myös samalta kustantajalta A. Rimbaud, Poésies complètes. Illuminations. Une Saison en enfrer. Autres poèmes. Le Livre de Poche classique 198, Paris 1960)

Benjamin Britten on säveltänyt eräitä runoja kokoelmasta Illuminations ja Hans Werner Henze kantaatin runon Being Beauteous sanoihin.

Käännös on Pekka Parkkisen ja Jaakko A. Ahokkaan yhteistyötä, paitsi loppusoinnullisten runojen kohdalla, jotka, kuten mainitaan ovat Jaakko A. ahokkaan yksin kääntämät (paitsi että runon Eternité, 'Ikuisuus', ensimmäinen säe on Pekka Parkkisen.

(Ote alkusanoista)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

112

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

"Säteilevät kuvat" ja "Kausi helvetistä" ilmestyneet itsenäisinä teoksina vuonna 2003. "Säteilevät kuvat" ilmestynyt nimellä "Illuminaatioita - Illuminations". Molemmat teokset kääntänyt Einari Aaltonen, julkaissut Kustannusosakeyhtiö Sammakko.