Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuukiven kevät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaunis, väkevä ja runollinen kertomus 1000-luvun Suomesta, rakkaudesta ja vihasta, erilaisten kulttuurien yhteentörmäyksestä.
Roismalan talo sijaitsee Liekoveden äärellä vauraassa Ylä-Satakunnassa. Sen ylhäissukuinen emäntä Saura Kultasolki on upea nainen, mutta lapseton. Mahtava Kaukamo, Sauran veli, on naittanut hänet kannattajalleen Pirjantille. Talossa on myös jalkavaimo Silpa, koska suku tarvitsee jatkajia.
Sitten Roismalaan saapuu gotlantilainen kauppias ja merenkävijä Bomundsin Sigvalde laivoineen. Sigvalde on uljas mies, joka tuntee maailmaa ja naisen mielen.
Koitta rajun muutoksen aika. Ihmisten kohtalot järkkyvät ja saavat peruuttamattomasti uuden suunnan. Kunnia ja valta, oikeudenmukaisuus, tunne ja järki, ihmisen voima ja rohkeus punnitaan.
(takakansiteksti)
Kirjassa kerrotaan tarina 1000-luvun Suomesta, jännittävä aikuisten satu, joka on kuvitettu hienoilla luonnossa kuvatuilla Kalevala-Koru valokuvilla. Tarinassa päähenkilöinä ovat ylhäissukuinen Saura Kultasolki ja tämän veli Kaukamo, heimon johtohahmo. Sauran puoliso Pirjanti on liian lempeäluontoinen ylpeälle Sauralle, jonka kohtalona on lapsettomuus. Jotta sukuun saataisiin jälkeläisiä Pirjannille hankitaan jalkavaimo, lappalainen "peikkotyttö" Silpa, jolle noituminen on toinen luonto. Keitokseen ulkomaisen mausteen tuo gotlantilainen kauppias Sigvalde, joka tarinankerronnallaan, kristinuskolla ja salskealla ulkomuodollaan voittaa kopean Sauran sydämen. Tässäkin tarinassa hyvyys vetää pidemmän korren, oikeamielisyys ja rohkeus palkitaan. Lopuksi Saura purjehtii suopean lounatuulen siivin Sigvalden kanssa kohti vehreää Gotlantia.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

95

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Julkaistu yhteistyössä Kalevala koru oy:n kanssa. Kalevalaisten naisten liiton 60-vuotisjuhlakirja.