Ympäristöministeri

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ekoihminen tulee tunnetuksi, hyväksytyksi ja suosituksi. Hän saa helposti virkoja ja toimia, jopa ilman jäsenkirjaa. Hän saa ystäviä ja iloista seuraa ja raikkaan aviopuolison. Ekoihminen ei haise pahalta, ja hän on muutenkin mukava.
Nykysuomen sanakirja määrittelee ekologia-sanan ”opiksi elollisten olentojen mukautumisesta luonnolliseen ympäristöönsä”. Tätä asiaa – ihmislajin kannalta – tarkastelee Veikko Huovinen kirjansa seitsemässätoista kertomuksessa.
Kirjan monien mieleenpainuvien henkilöiden joukosta nousevat esiin muun muassa Erja-Sinikka Ellipsin, erähenkinen missi, tulisieluinen peruskoulunopettaja Edgar Jupikki, joka opettaa aseistariisuntaa täysin omalla menetelmällään, ja mökinmies Folke Väätäjä, joka päättää salata vakoilusatelliiteilta identiteettinsä. Varsin mainittava persoona on yksinäismies Ossi Vatanen, joka ihmisiin kyllästyttyään ryhtyy rakentamaan onnellisempaa tulevaisuutta variksien ja kissojen kanssa, niin myös Anne Bertta Tunkki, joka eläessään ennätti tehdä miltei kaikkia töitä ja imeä itseensä kaikkia myrkkyjä, mitä herrat olivat keksineet. Mutta mainittavin kaikista on tietysti vastanimitetty ympäristöministeri, joka uudessa työhuoneessaan pohtii virkansa haasteita.
Ympäristöministeri on riemastuttava, ärsyttävä, ajatuksia herättävä kirja, jossa Veikko Huovinen tutkailee monimielisesti tärkeitä ja ajankohtaisia asioita.
(takakansiteksti)
Mukana liite: Metsissä möyritään.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

ekotarinoita

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

189

Kustantaja