Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Klovnin kyyneleet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Coney Islandin huvipuisto, 1932. Sirkuskääpiöt Glauer ja Ka kyllästyvät ihmisten tuijotukseen ja purjehtivat takaisin vanhalle mantereelle paremman elämän toivossa.

Hitler-nimistä miestä palvovassa maassa ei kuitenkaan ole sijaa friikeille. Glauerin ja Kan kamppailu ihmisarvoisesta elämästä muuttuu kamppailuksi elämästä ja kuolemasta.

SS:n mustasaappaisia kuolemanpartioita Berliinin kellariloukoissa piileksivä, Glauerin kokoon haalima kääpiöjoukko saa viime hetkellä kutsun Gröna Lundin huvipuistoon Tukholmaan. Keskikesän vehreydessä Gröna Lund on kuin taivas maan päällä, taivas jota isännöi limonaatia tarjoileva leppoisa tivolinjohtaja. Kääpiöille on luvassa oma kaupunki, Liliputia, sekä aivan oikea teatteriesitys. Kun kääpiöiden teatteriesityksen ensi-ilta lähenee, varjot Gröna Lundissa alkavat pidentyä. Ei kai kukaan oikeasti kuvitellut, että kääpiöt olisivat tavallisia ihmisiä?

Klovnin kyyneleet häikäisee tarkalla ajankuvallaan, oivaltavalla kielellään ja vahvalla tarinallaan. Romaani luotaa hienovaraisesti hyvää ja pahaa, joka asuu jokaisessa ihmisessä rinta rinnan, koosta, rodusta ja aikakaudesta riippumatta.
(Gummerus)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

505

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

394

Kieli