Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mesimarjani, pulmuni, pääskyni

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sepon ja Soilikin lapsuus on kulunut yhteisissä leikeissä syrjäisen Sääskiveden körttipitäjän pappilassa. Seppo on pappilan piian poika ja Soilikki papin tytär. Nuoret päätyvät yhteen, mutta molempien loppuelämän ylle luo synkän varjon rovasti Rantasen isäjumalainen auktoriteetti. Pappilan rauhaisa idylli kätkee taakseen kammottavan salaisuuden.
Mesimarjani, pulmuni, pääskyni on järkyttävä kuvaus insestistä ja sen tuhoisasta vaikutuksesta uhrin persoonallisuuteen ja tasapainoisen elämän mahdollisuuksiin. Kirjailija kuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä sekä keski-ikäisen miehen ahdistusta realistisesti, rohkeasti, jopa raadollisesti. Romaani on myös vetoomus ihmisjärjen puolesta uskontoa ja erityisesti kiihkouskovaisuutta vastaan. Samalla se piirtää havainnollisen kuvan siitä mullistuksesta, jonka suomalainen yhteiskunta on kokenut 1950-luvulta tähän päivään tultaessa.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Teltan päätyseinän taivaankokoinen monitori näytti Soilikkia, ääni, jota olin kuullut niin kauan kuin muistin, puhui armon autuudesta. Valomestarin löydyttyä Soilikin läpikuultaviin väreihin ja aineettomuuteen sopivan sävyn sen hento olemus erottui puvun läpi. Siivet sen selässä näyttivät todellisilta ja ihmisten huojuessa nyyhkivänä massana hetken melkein luulin, että lavalla hohti eteerinen yliluonnollinen olento, muualta tullut.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

309

Kustantaja

Kieli