Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kirill, sudenpyytäjä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Allan Jokinen on useassa teoksessaan liikkunut eränkäynnin ja luonnonläheisten aiheiden piirissä. Ne ovat tulleet hänelle kotoisiksi.
Tällä kertaa on kuvauksen kohteena viime vuosisana lopulla tapahtunut sudenmetsästys. Puolitoista vuosikymmentä suurten nälkävuosien jälkeen oli maassamme kova hätä näiden metsän petojen tähden. Sudet olivat tulleet niin rohkeiksi, että jopa pihoilta ja portailta saakka ryöstivät lapsia, koirista ja muista kotieläimistä puhumattakaan.
Suuren hädän pakottamina koettivat viranomaisetkin auttaa ja hankkivat tottuneita pyyntimiehiä susien pahimmin vaivaamille seuduille. Venäjältä, Ostrovasta, tulevat mm. veljekset Kirill ja Peter. He ovat työskennelleet yhdessä vuosikausia, he ovat tottuneet toistensa tapoihin ja myös susien käyttäytymiseen. He ovat sanalla sanoen ammattimiehiä niiden tavoittamisessa.
Jokinen tuot esille hauskasti Kirillin ja Peterin välisen eroavaisuuden. Kirill on notkeasti puhuva, liukaskielinen, naisten mieleinen mies. Peter vaikuttaa hiljaisemmalta, vaisummalta ja yrittää toisin ajoin toimia veljensä omanatuntona, mutta ei ole vettä hänenkään suonissaan. Samoin jää mieleen viime vuosisadan kartanomiljöö parooneineen ja vallesmanneineen.
Kirjailijan kuvauksen pääasiallisena kohteena on eräs veljesten suorittama värikäs ja tapahtumarikas pyyntiretki satakuntalaisen kartanon mailla. Suurella asiantuntemuksella ja vapauttavaa huumoria viljellen Jokinen kertoo metsästyksen eri vaiheista ja myös kartanon asujanten ja metsästäjien elämästä. Metsästyskuvaukseen liittyy kaunista luonnonmaalailua.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kustantaja