Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rulla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rulla, oikealta nimeltään Seppo, käy peruskoulun viimeistä luokkaa erityiskoulussa. Hänellä ja Maralla on yhteinen pieni huone koulun asuntolassa, jossa kaksi moottoriurheilijaa mahtuu elämään, kuten Seppo asian ilmaisee.

Isälle urheilu on kaikki kaikessa, mutta Seppo ei pysty pyörätuoleineen osallistumaan harrastuksiin ja siinä on isällä melkoisesti sulattelemista. Onneksi Sepon tukena on kuitenkin muu perhe ja Sari, josta tulee tärkeä koulutoveri.

Viimeisen luokan aikana Seppo kokee ja oppii sen, että kaikilla on paikka maailmassa ja jokainen on tärkeä juuri sellaisena kuin on.

Vilkunan kirja on mukaansatempaava ja positiivinen kertomus liikuntarajoitteisen pojan maailmasta.
(SaVi / Sivupiiri)Seppo, Rullaksi kutsuttu, on peruskoulun viimeisellä luokalla. Hän käy koulua kaupungissa, mutta asuu maalla. Siellä on perhe: isä, äiti ja sisarukset sekä Selma-mummu. Isän kanssa on vaikeaa, sillä urheilu on isälle kaikki kaikessa. Seppo taas viihtyy paremmin muissa harrastuksissa, sillä pyörätuoleineen hänestä ei ole isän iltarasteille seuraksi. Yhden talven aikana Seppo ehtii kokea paljon: ennakkoluuloja, epäonnistumisia ja läheisen ihmisen kuoleman, mutta suurinta kaikesta on rakkaus Sariin, ja onni.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

200

Kustantaja

Kieli