Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Meillä sitä ei voi tapahtua

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Takakannen teksti:
Lewisin kirjoittaessa tätä yhtäjaksoista romaaniaan hänen mielensä on hehkunut kuin kuumennettu rauta. Saattaa olla, että se saavuttaa aiheensa ja sen käsittelytavan takia laajemman lukijapiirin kuin mikään muu hänen romaaneistaan. Kirjan aiheena on se mahdollisuus, että Amerikassa pystytettäisiin diktatuurihallitus, ja romaanissa kerrotaan, kuinka presidentti julistautui 1936 diktaattoriksi, ja minkälaisiksi fascistisen hallitusmuodon seuraukset kehiittyivät kansanvaltaisessa Amerikassa. Romaani on merkillinen kertomus ajanjaksosta, joka saattaa muodostaa synkimmät lehdet Amerikan historiassa - Doremus Jessepin, hänen perheensä ja tuttavapiirinsä silmillä nähtyinä. Sinclair Lewisilla on ollut tätä romaania kirjoittaessaan tarkoituksena ehtiä fascismin Amerikassa valtaanpääsyn edelle ja ehkä estää se.
Kun Lewis kirjoitti Main Streetin ja Babbitin, hänen ajatuksensa oli saavuttanut kypsyyden, mutta hän kiinnitti niissä enemmän huomiota yhteiskunnallisiin varjopuoliin kuin politiikkaan. Nykyään, jolloin Amerikka vielä kamppailee itsepintaisen pula-ajan kourissa, hänen poliittinen samoin kuin yhteiskunnallinenkin tuntonsa on syventynyt ja ivansa terävöitynyt. Romaani taistelee vapaamielisen maailmankatsomuksen puolesta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
469
Kustantaja
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
429
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Ilmestymisaika
Sivumäärä
587
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä