Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Elämä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Elämä Käyttöohje on 1900-luvun nerokkaimpia ja räiskyvimpiä teoksia, todellinen moderni klassikko, joka luo kokonaisen pienen universumin pariisilaisen kerrostalon asukkaista. Talossa on 99 huonetta ja kirjassa saman verran lukija, yhdessä niistä koostuu huikea kolmioulotteinen palapeli ihmisistä, heitä riivaavista pakkomielteistä ja elämästä.
(takakansitekstistä)
Laaja ja polveileva romaani pariisilaisesta kerrostalosta ja sen asukkaista, joiden perheet ovat asuneet siellä sukupolvien ajan ja näitä kaikkia yhdistävistä monimutkaisista sidoksista. Paitsi taloon, kirjailija vertaa työtään usein myös palapeliin: jokainen ihminen täyttää oman paikkansa, kun elämää katsotaan kokonaisuutena. Ajan ja tilan halki harhailevissa, toisiinsa liittyvissä kertomuksissa esiintyy kaikenlaisia outoja, irrallisia osasia syntymiä, kuolemia, elämiä, rakkauksia, kadotettuja ja jälleen löydettyjä tavaroita, täyttyneitä toiveita ja särkyneitä haaveita kuin valtavan palapelin palasia.

Koko tarinan ajan lukijalle välittyy Perecin lämminhenkisyys ja inhimillisyys, hänen uskonsa siihen että juuri rakkaus, toivo ja rehellisyys yhdistävät kaikkia ihmisiä. Ikimuistoinen lukukokemus!

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Kyllä, näin se voisi alkaa, nyt, tällä tavalla, vähän raskaasti ja hitaasti, tässä puolueettomassa tilassa, joka kuuluu kaikille eikä kenellekään, jossa ihmiset kohtaavat melkein näkemättä toisiaan ja kerrostalon elämä kaikuu etäisenä ja säännöllisenä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

599

Kustantaja

Kääntäjä

Alanimeke

käyttöohje
romaaneja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

618

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli