Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lemmenomenia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

2005: Elokuvaleikkaaja Esko Oraspellolla on ongelma, joka kaipaa ratkaisua: rakastuminen laukaisee hänessä nolostuttavan taipumuksen kävellä unissa. Eräänä päivänä Esko kohtaa Pihlajasaaren vesibussissa naisen, joka väittää olevansa ruotsalainen sienitutkija, mutta jossa on jotain ärsyttävän tuttua.

1905: Puhelininsinööri Albin Oras on menettämäisillään morsiamensa Kreetan armenialaiselle omenatutkijalle Onnik Tsilitsianille. Albinin valtaa käsittämätön aavistus että sadan vuoden päässä tulevaisuudessa elää nainen, johon tutustuminen saattaa olla vastaus hänen ongelmiinsa. Suoran toiminnan miehenä Albin päättää tehdä asialle jotain.

2005: Nykyajassa nuori näyttelijätär Elina Kilkkinen vapautuu sairaalasta ja saa tietää, että hänen isällään, joka katosi 70-luvulla, on ollut pieni torppa syrjäisellä seudulla. Elina matkustaa torpalle ja hylätyssä omenatarhassa, keskellä metsää, hänen elämäänsä ilmestyy vierailija mustassa puvussa.

Lemmenomenia on mielisairaan hauska rakkaustarina ihmisistä, jotka eivät suostu pysymään elämissä, jotka kohtalo heille on osoittanut, vaan päättävät korjata erehdyksiä tavalla, joka uhmaa kaikkia ajan ja paikan lakeja.

Lemmenomenien labyrinttirakenteen sisällä piilee tosi ja vakava ydin. Kuinka paljon meidän tulisi suojella lähimmäisiämme totuudelta? Vai onko kenties totuutta tärkeämpää rakentaa itselleen maailma, jossa rakastaminen on mahdollista?
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

324

Kustantaja

Kieli