Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Taivaan poika ja kenraali

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Toisen maailmansodan loppuvaiheisiin sijoittuva suurenmoinen tarina sisältää kaikki hyvän lukuromaani elementit. Taivaan poika ja kenraali kertoo sodan, vallan, rakkauden ja kahden eri kulttuurin aiheuttamista ristiriidoista ja japanilaisten antautumisen ja amerikkalaisten maihinnousun välisten raivokkaiden viikkojen aikana.

Romaanin Taivaan poika ja kenraali kertoja on legendaarisen amerikkalaisen kenraalin Douglas MacArthurin 23-vuotias adjutantti, kapteeni Jay Marsh, jolla sujuvan japanintaitonsa ansiosta on merkittävä osa vetävässä tarinassa. Hän on synnynnäinen diplomaatti ja terävä tarkkailija. Jay Marshilla on asemansa vuoksi aitiopaikka toisen maailmansodan jälkeisen maailmanvallan huipulla. Siitä huolimatta hän muistaa aina vaatimattoman perhetaustansa.
Nuoren amerikkalaisen kokemukset ja taidot karttuvat diplomatian lisäksi myös rakkaudessa. Kmea kapteeni saa osakseen aasialaiskaunotarten huomiota ja kiintymystä siinä määrin, että hän väistämättä joutuu kamppailemaan tunteidensa kanssa.

Romaanin historiallisia tapahtumia ovat Nankingin ja Manilan hävitykset, Japanin antautuminen, kenraali MacArthurin toiminta ja sotarikoksista käydyt kiihkeät neuvottelut Japanin keisarillisen hallituksen kanssa, Japanin valtiomuodon muutoshanke ja oikeudenkäynti kenraali Tomoyuki Yamashitaa vastaan.
(takakansi- ja lievetekstistä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

489

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä