Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tammikoti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Keski-Suomalaisessa kyläpahasessa sijaitsee Tammikoti, paikka eronneille tai eroa tekeville pariskunnille, joiden on tehtävä lopullinen pesäero toisistaan. Tammikodin kolmiviikkoisen aikana parit ruotivat itsensä ja toisensa sekä luurankoiset kaappinsa. Sen jälkeen he ovat vapaita aloittamaan uuden kierroksen tai pyrähtämään vapauteen.

Ajatushan on mitä jaloin ja kannatettavin mutta jotain mätää kytee Tammikodin perustuksissa. Sen huomaa heti "eheytymään" tullut rikospoliisi Reijo Sudenmaa. Kylillä pyörii maksullisten virolaisnaisten rinki yksinäisille isännille. Tammikodin perustaja Pertti opettaa muille selkärangan tärkeyttä mutta elää itse melkoista kaksoiselämää.

Sitten alkaa yhtäkkiä tulla ruumiita ja ensimmäiset ovat taksikuski Vilen ja ilotyttö Kadri. Reijo Sudenmaa joutuu selvittelemään murhia tahtomattaan, eikä olemista helpota yhtään kimurantit suhteet ex-vaimoon ja tytär Mariskaan.

Toiset parit löytävät kurssilla uuden elämän, toisten elämä tulee päätepisteeseensä. Ja usein se totuus kuullaan lasten suusta.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Rikosromaani parisuhteesta ja eroon pääsemisen vaikeudesta. "Hei. Minä olen Pertti, ja minä olen eronnut." Miksi ihmiset ajautuvat yhteen - ja erilleen. Pertti on perustanut Tammikodin pareille, jotka eivät enää kuulu yhteen, eivätkä osaa erotakaan. Se on juuri oikea paikka Reijo ja Irene Sudenmaalle, poliisille ja alkoholistille. Heitä on siellä muitakin, desperadoja ja pakkonaineita, jotka sattuma on saattanut yhteen tehdäkseen heidän elämästään helvetin. Tammistoon tulee myös virolainen Kadri, heitä varten joilla ei ole ketään. Sillä vanha tammistolainen sananlasku sanoo: elämä on taistelua, päivällä leivästä ja yöllä lihasta. Tammikoti on Martti Linnan kolmas romaani.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

avioliitto- ja rikosromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

236

Kustantaja

Sarjamerkintä