Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Clara ja varjot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vuosi 2006. Hyperdramaattinen taide ja interaktiiviset taideshokit niittävät suosiota kansainvälisissä taidepiireissä. Maalauspohjina käytetään ihmisiä, joita pohjustetaan, muokataan ja maalataan taiteilijan näkemysten mukaisesti.
Kun Defloraatio-nimisenä teoksena työskennellyt neljätoistavuotias Annek murhataan, Wienin poliisi ja Itävallan sisäasiainministeriö valahtavat voimattomiksi. Mahtava Van Tysch -säätiö painostaa niitä pitämään rikoksen salassa, jottei uutinen herättäisi malleissa paniikkia ja HD-taiteen ostajissa epäluottamusta.

Samaan aikaan madridilaisessa galleriassa poseeraava Clara Reyes houkutellaan mukaan vaativaan taideteokseen. Clara astuu pelon ja lumon pyörteeseen, joka imaisee hänet ehdoitta mukaansa Amsterdamin Rembrandt-näyttelyn avajaisten lähestyessä.

Kuubalaissyntyinen, Madridissa asuva José Carlos Somoza (s. -59) on Espanjan nykykirjallisuuden palkittuja kärkinimiä. Julkaistuaan esikoisromaaninsa vuonna -94 hän jätti psykiatrin uransa. Somoza on kirjoittanut tähän mennessä yhdeksän romaania, ja hänen teoksiaan on käännetty 20 kielelle.

Somoza sulauttaa dekkarin ja fantasian tyylikkäästi toisiinsa. Clara ja varjot heijastaa nykypäivän turmeltuneisuutta - rahan, materian ja ulkonäön ylivaltaa - ja herättää olennaisia kysymyksiä taiteen ja ihmiselämän perimmäisestä arvosta.
(Like)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Tekstinäyte

Ehkä se tarkoitti sitä, että ullakon ovi oli taas avautunut. Ja että joku pyysi häntä sisään katselemaan kamalaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

532

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä