Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jumalan ruoska

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Johannes Calonius, tuo lavealle tielle kovin helposti lipsahteleva ylioppilas, ja opettajaneiti Matilda Ehrström selvittävät elämän ja kuoleman kysymyksiä pienessä keskisuomalaisessa maalaispitäjässä.
Nälkätalvena 1868 kuolema tyhjentää sisä-Suomen torpat ja kylät. Kerjäläisten, teutien ja kaikenlaisen hädän kintereillä liikkuvat myös murhamiehet ja keinottelijat.
Armottomissa oloissa kamppailevaa Pirttisalmen pitäjää kohtaa uusi vastoinkäyminen, kun seurakunnan nuori kappalainen katoaa salamyhkäisesti eikä Venäjältä ostettua hätäviljaa kuulu.
Onko kaiken takana Jumalan ruoska? Mikä on synnin palkka, joka viattomilla maksetaan?
(takakansiteksti)
Toinen, itsenäinen osa teokselle Punavuoren Keisarinna. Tässä jatko-osassa seikkailevat taas lainopin ylioppilas Johannes Calonius sekä hänen serkkunsa opettajatar Matilda Ehrström. Johannes saa Helsinkiin kirjeen sisareltaan Pirttisalmelta, että tämän aviomies, pitäjän kappalainen, Lars August on kadonnut. Johannes ja Matilda matkustavat Keski-Suomeen selvittelemään tapausta. Keskellä nälkävuotta ruoka pitäjässä käy vähiin, kerjäläiset ja ryöstelijät kuljeskelevat pitkin kyliä ja kaikenlainen keplottelu lisääntyy. Missä on pitäjän kappalainen? Kärkässanaisena miehenä hän on saattanut suututtaa jonkun pitäjäläisen, mutta kenet? Missä viipyy hätäapuvilja, joka nyt tulisi tarpeeseen? Entä, mihin yhtäkkiä joutuu pitäjän lukkari? Ja mikä oikein on miehiään Jumalan ruoska?
(Laura Norris/ Sanojen aika))
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
salapoliisiseikkailu suurten nälkävuosien ajoilta
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
240