Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Itä-Intian purjehtija

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Merisankari suurten purjelaivojen loistokaudelta.

1800-luvun alku on Englannille meriherruuden luomisen aikaa. Se on myös rohkeitten ja neuvokkaitten merenkävijöitten aikaa.

Percival Merewether on 28. ikävuoteen mennessä ehtinyt antaa kyvyistään niin monta todistetta, että mahtava Itä-Intian Komppania vuonna 1806 luovuttaa hänen komentoonsa laivan. Siten tästä alaluokasta lähteneestä, 16 vuotta nuoruudestaa huolimatta meriä kulkeneesta ja kaikki arvoasteikot läpikäyneestä miehestä tulee nopeakulkuisen fregatti 'Rapidin' kapteeni.

Mutta samalla Percival Merewether saa Komppanialta tehtävän, joka yhtä hyvin voi viedä tuhoon ja kuolemaan kuin kunniaan ja sankaruuteen. Hänen on pelastettava merirosvojen käsiin joutunut brittiläinen hallintomies.

Nuori kapteeni välttyy tuholta, mutta ei taisteluilta. Merirosvojen lisäksi ovat uhkana myös vihollisvaltioitten sotalaivat - ulapoitten omista vaaroista puhumattakaan. Eivätkä kaukaisten merien satamatkaan ole aina merimiehille turvallisia.

Kovaa ja raakaa useammin kuin romanttista - sellaista on tuon purjelaivojen loistokauden merielämä. Mutta sellaisen elämän Percival Merewether on valinnut. Ja päättänyt siinä menestyä. (Takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

413

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika