Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vilhelmiina

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Naiset ovat alkaneet tulla kovin uppiniskaisiksi ja se on viimeisten aikojen merkkejä. Raamatun mukaan naisen on vaiettava seurakunnassa ja tiedusteltava asioita kotona mieheltään. Mies on menettämässä naisen. Mitä tasta kaikesta vielä seuraakaan. Olemme suistumassa helvetin tielle..."
Hallilan seurakunnan rovasti ja kunnallisvaltuuston puheenjohtaja oli syystäkin huolestunut: Vaikka Vilhelmiina Alatalo olikin paikkakunnan rikkaimman talon emäntä, hän oli silti vain nainen, eikä hänellä siis ollut minkäänlaista oikeutta rynnätä miesten pitämiin kokouksiin esittämään omia kummallisia mielipiteitään ja puuttumaan hänelle kulumattomiin asioihin, kuten nytkin kunnan vaivaishoitoon! Vilhelmiinalle ei tuntunut riittävän mikään. Kansakoulun oli jo saanut pitäjään ja nyt jo oli vaatimassa apteekkia, lääkäriä...

Vilhelmiina meni sulhasensa menetettyään vaimoksi itseään 20 vuotta vanhemmalle Teofiilukselle, joka oli kylän rikkaimman talon isäntä, edistyksellinen ja aikaansa seuraava - myöhemmin valtiopäivämies. Vilhelmiina - älykäs ja rohkea nainen - kasvoi talon ja miehensä myötä uuteen rooliinsa tarttuen hanakasti talon asioiden ohella myös yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Heikoksi Vilhelmiina totesi kuitenkin itsensä silloin, kun hänen nuoruudenrakastettunsa poika muutti Teofiiluksen ja hänen luokseen asumaan.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

192

Kustantaja

Lisätietoja

Ilmestynyt äänikirjana vuonna 1988.

Sarjamerkintä