Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valkoinen, kuiva kausi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Kirjallisuuden professori André Brink (s. 1935) on Etelä-Afrikan tunnetuin ja arvostetuin kirjailija, joka on saanut useita palkintoja teoksistaan, jotka käsittelevät mm. rotuongelmaa, ihmissuhteita ja yhteiskunnallista tilaa. André Brink on kansainvälistä mainetta nauttiva, mutta kotimaassaan kiistanalainen kertoja. Valkoinen, kuiva kausi on hänen kolmas suomennettu romaaninsa.

Romaanin näyttämönä on Johannesburg 1976, kuuluisien Soweton mellakoiden aikoihin. Valkoinen keski-ikäinen opettaja Ben Du Toit kuulee koulunsa mustan siivoojan, vanhan ystävänsä tehneen itsemurhan turvallisuuspoliisin huostassa. Mies oli mennyt poliisin luo kyselemään mellakoissa kadonneesta pojastaan ja joutunut pidätetyksi. Kiihtynyt Ben päättää selvittää totuuden ystävänsä kuolemasta. Kirjan juoni etenee jännittävästi kuin parhaassa salapoliisiromaanissa. Mitä enemmän Ben löytää todisteita turvallisuuspoliisin julmuudesta, sitä oudompia alkaa tapahtua hänen ennen niin tasaisessa elämässään. Ben kokee ensi kertaa, että hänen puhelujaan kuunnellaan, hänen liikkeitään varjostetaan…

Valkoiset työtoverit ja sukulaiset alkavat painostaa häntä lopettamaan ”järjettömät” tutkimuksensa. Ben huomaa, että yhtäkkiä hän ei enää tunne tätä yhteiskuntaa, jonka parissa on ikänsä elänyt.
(etulieve)
Valkoinen, kuiva kausi. Valkoinen opettaja kokee painajaismaisen tapahtumien ketjun ryhtyessään tutkimaan mustan ystävänsä kuolemaa Johannesburgissa Soweton mellakoiden aikana.
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Ilmestymisaika
Sivumäärä
358
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
359
Kustantaja
Kieli