Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ikuisesti paha

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hiostava helle piinaa juhannuksen viettoon valmistautuvia helsinkiläisiä. Forumin kauppakeskuksesta halutaan pian väljemmille vesille. Sami Rossin, tuoreen aviomiehen, juhannusjuhlat vietetään kuitenkin poliisilaitoksella. Hänet pidätetään epäiltynä saksalaisen diplomaatin murhasta, todistaahan kauppakeskuksen kamera että diplomaatti ja Rossi ovat kohdanneet hississä hetkeä ennen murhaa ja että nuori mies on saanut saksalaiselta rahasalkun.

Nuorikko Laura Rossi kiskaistaan mukaan sotkuisiin kuvioihin. Hänen on todistettava miehensä syyttömyys. Kuvioiden mutkikkuutta ei vähennä kansainvälisen terrorismin ja bioasetutkimuksen kaikkialle ulottuvat lonkerot. Niitä selvittämään komennetaan myös avio-ongelmien kanssa painiskeleva Supon etsivä Arto Ratamo.
(SI/ Sanojen aika)

Päähenkilöt

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Ryyppyremmin mielestä kokkovarkaus oli loistava idea, mutta rannalle kokoontunut juhannusväki oli toista mieltä. Ei aikaakaan, kun kaksi veneellistä tuohtuneita juhlijoita souti kiivain vedoin ja kirouksia mylvien kohti kolmikkoa. Kokkovarkaiden onneksi takaa-ajajatkin olivat liikuttuneessa tilassa, joten veneet kääntyilivät milloin mihinkin suuntaan.
Ratamo näki betonilaatan ääriviivat parin metrin päässä pinnan alla: kokon lieskat valaisivat tihutyön näyttämön kuin valonheittimet. viinan turruttamat aivot yrittivät viestiä, ettei hän ikinä kykenisi nostamaan möttiä vedestä, sen täytyi painaa satoja kiloja. Ilkivallan vastustajatkin lähestyivät epävarmoin, mutta eteenpäin vievin vedoin. Läheltä kuuluvan molskahduksen perusteella he olivat ehtineet jo heittoetäisyydelle. Betonilaatta oli metrin päässä Ratamosta, kun vene hörppäsi vettä.
Timo Aallon hermo petti ensimmäisenä. "Anna olla Aatsi. Ei me enää ehditä hilata sitä kokkoa pois."
Ratamo vilkaisi lapsuudenystäväänsä olkansa yli. Sikäli kuin hän tajusi, Himoaalto puhui asiaa, ja koko vitsin makukin alkoi väljähtyä. Ratamo irrotti otteensa ranteen ympäri kietomastaan köydestä. Betonilaatta sukelsi kohti merenpohjaa, köysi napsahti kiinni Ratamon rannekelloon ja mies syöksyi veteen kuin nälkäinen tiira.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

378

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

up. Otava 2013.

Sarjamerkintä