Ihmisiä Iijoen törmällä

Tyyppi

kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kalle Päätalon Iijoki-sarja on valtava elämäkertaromaani, jonka yhteenlaskettu sivumäärä on yli 16 000. Ihmisiä sarjan sivuilla vilisee sadoittain, ja jokainen on oma kiinnostava persoonansa. Näistä ihmisistä on nyt koottu kiinnostava valikoima erilaisia kohtaloita, tilanteita ja tuokiokuvia, jotka Matti Louhi, Kalle Päätalon kirjojen kansien taitava tekijä on kuvittanut upeasti ja herkullisesti.

Tapaamme Kummun Patruunan, Hiltu-Jakin, Horsman Simpan, Jemiina Haikolan, Huttu-Heikin, Jalavan Mikon ja Simos-Iikan. Lehon porvari Karvo-Aaro estelee asiakasta menemästä osuuskauppaan, huonosti suomea puhuva apteekkari Mölö-Matti paukuttelee nyrkillä radiota, ja Hiltu-Kalle opettaa pikkukaimaansa korjaamaan hevosen aisaa. Muun muassa nämä ja monet muut tutut hahmot kuvataan sanoin ja kuvin niin kutkuttavasti, että lukija ja kuvien katselija taatusti viihtyy. Teoksen ihmiset ovat nuoren Kallen lapsuusajalta, kaikki tutusta ympäristöstä Iijoen varresta.

Iijoki-sarjan lukeneille Matti Louhen taitavat kuvat ja Miisa Lindénin valitsemat tekstikatkelmat sarjan alkuosan teoksista tarjoavat uuden näkökulman tuttuihin tilanteisiin. Uudelle lukijalle kutkuttavat katkelmat ja kuvat toimivat johdatuksena Kalle Päätalon Iijoki-sarjan maailmaan ja moninaisiin ihmiskohtaloihin. Se mikä suuressa tekstimassassa miltei häviää lukijan ulottuvilta, on Kalle Päätalon huumori. Tässä teoksessa pääsee päätalolainen huumori valloilleen hersyvänä ja valoisana. Hieno kuvateos niin isälle kuin koko perheelle!
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

197

Kuvittaja

Muu tekijä