Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Luodetuulen maa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romaani on eeppiseen tyyliin kerrottu sukukronikka raumalaisesta Havströmin perheestä. Tarinan keskushahmona on Aaron Havström, torppariksi itsenäistynyt mies, joka pyrkii kaikin voimin irti orjaloisesta olosto toisen vallan alta. Hän hommaa oman torpan Kuuskajaskarista ja ryhtyy määrätietoisesti rakentamaan torppaa ja elantoa kasvavalle perheelleen. Teoksen tapahtumat rinnastuvat aikansa historiallisiin tapahtumiin Krimin sodasta kansalaissotaan asti. Koivukari luo historiallisen kaaren uskottavasti ja yksityiskohdiltaan vakuuttavasti. Hän pureutuu yksilön ja pienten yhteisöjen kokemuksiin historian myllerryksissä ja näyttää kuinka kaukaa ulkopuolelta tulevat poliittiset voimat vaikuttavat myös ulkosaariston kaukaisiin rantoihin.
(Jukka Uotila/ Sanojen aika)

Romaanin jatko-osa on Missä aallot murtuvat (2005).
Saaristolaissaaga I – Kuuskajaskari

Saaren etelänokassa oli korkea kallio ja sen itäpuolella tasaista maata, alavaa kivistä rantaa. Tähän, rannan tuntumaan mutta kuivalle kangasmaalle hän raivaisi pihan ja nostaisi huoneen.
Aaron Antoninpoika Havström on Rauman edustan Kuuskajaskarin ensimmäinen asukas, saaren joka myöhemmin toimi rannikkotykistön tukikohtana vuosikymmenien ajan.
Luodetuulen maa on väkevä, mutta lämmin ja sydämeenkäypä kertomus Aaronista ja hänen perheestään suurten muutosten aikana, viime vuosisadan alusta noin vuoteen 1920.
Ajan ihmiskohtaloihin vaikuttavat erityisesti tsaarin sortotoimenpiteet, ensimmäisen maailmansodan myrskyt ja lopulta kansalaissota. Koivukari on aina pienen ihmisen puolella ja hänen loistelias kielensä kuljettaa lukijan 1900-luvun alun maailmaan niin, että sinne toivoisi voivansa jäädä pysyvästi.

“Historiallinen suurromaani Raumalta. (…) Samankaltaisuus Väinö Linnan kanssa ei vähennä Tapio Koivukarin kunnianhimoisen romaanin arvoa, pikemminkin päinvastoin.”
Jarmo Papinniemi, Etelä-Saimaa
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

336

Kustantaja