Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pyörre

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Elämä hymyilee Tero Airakselle: hänen poikansa Roni ajaa kilpaa GP2-sarjassa ja Formula ykkösistä on tullut haaveiden sijasta realistinen mahdollisuus. Äkkiä maailma kuitenkin romahtaa, kun Roni paljastaa surmanneensa riidan päätteeksi entisen tyttöystävänsä, 18-vuotiaan Julian. Julian isä on nuoruudessaan istunut vankilassa, eikä sen jälkeen ole turvautunut väkivaltaan - mutta nyt tuska purkautuu pohjattomana vihana tappajaa kohtaan. Hän kääntyy rikollispiireissä liikkuvan lankomiehensä puoleen. Syyllisen on saatava ansionsa mukaan, jottei helläotteinen tuomioistuin ehdi pelastaa tappajaa vankilan hoivaan muutamaksi vuodeksi. Tero joutuu elämänsä vaikeimpien valintojen eteen. Mitä tehdä, kun omaa lasta syytetään henkirikoksesta, varsinkin kun kokee itse olevansa osasyyllinen? Kaiken lisäksi Tero tuntee hyvin Julian isän, jonka palkkasi aikoinaan töihin. Tero ajautuu peittelyn ja yhä kiperämmäksi käyvän valehtelun tielle, jolta ei ole paluuta. Vähitellen hänelle selviää surmayöhön ja uhriin liittyviä yllätyksiä, jotka vievät hänet entistä syvemmälle pyörteeseen. Tero huomaa sekaantuneensa pohjoismaiden historian röyhkeimpään valtiolliseen peittely-yritykseen - ja tajuaa lopulta saaneensa peräänsä yllättävimmän mahdollisen vastustajan.
(WSOY)


Roni Airas on lupaava suomalainen formulakuljettaja, jonka pääsy formuloiden kuningassarjaan on vain ajan kysymys. Menestyvän nuorukaisen taustalta löytyy isä Tero Airas. Yksi yö uhkaa kuintekin tuhota Airaksien haaveet, sillä Ronin tyttöystävä Julia löydetään kuolleena – ja isällä on hyvät syyt epäillä teosta poikaansa. Julian isä vannoo kostoa tyttärensä surmaajalle.

Isä-Airas päättää asettaa poikansa formulauran rangaistuksen edelle ja peittelee parhaansa mukaan rikoksen jälkiä. Mutta Ronia vastaan on jäänyt todisteita, joita käytetään Airasten kiristämiseen. Äkkiä Airakset ovat joutuneet sekaantumaan pelkkää pikaistuksissa tehtyä tappoa vakavampaan pyörteeseen, jossa ihmishengellä ei ole arvoa. Miten mystinen uponnutta Estoniaa kuvaava videonauha liittyy tähän kaikkeen?

Ilkka Remeksen romaani Pyörre on tiivistunnelmainen kansainvälinen jännäri, jossa yksi traaginen tapahtuma pakottaa tavalliset ihmiset pelaamaan aina vain kovemmilla panoksilla. Kaiken taustalla on salaliitto, jossa faktaa ja fiktiota sekoitetaan pyörryttäväksi kudelmaksi. Ja se kaikki voisi olla melkeinpä jopa totta. Tero Airas on kirjan päähenkilönä, mutta tapahtumia kerrotaan myös useiden muiden henkilöiden näkökulmista.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
460
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä