Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vihan lapset

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon 1980 saanut Vihan lapset on toinen osa romaanisarjassa, jossa Sara Lidman rakentaa upeaa ja moniulotteista kuvaa länsipohjalaisen kotiseutunsa menneisyydestä.
Romaanisarjan punaisena lankana kulkee nuoren DIdrikin kuningasajatus hankkia jumalanhylkäämälle seudulle rautatie, sekä Didrikin ja talontytär Anna-Stavan rakkaus. Mutta Lidman toteaa itse: ”Tässä on nyt sitten toinen osa eikä rautatietä ole vielä edes aloitettu ja nuoren rakastavaiset empivät yhä. Tämä johtuu siitä että toiset henkilöt ja sivupolut koko ajan tulevat tielle kirjoittaessani.” Verevät ihmiset täyttävät romaanin, jokaisella on oma tarinansa, runollinen, välistä miltei makaaberi, ja lukija tunteet että heissä kohisee sama veri kuin meissäkin.
Vaikka historiallinen aineisto on runsas, Lidmanin tekniikka poikkeaa suuresti tavanomaisesta realismista. Teos rakentuu kuin kimmeltävä kaleidoskooppi eri kohtauksista, nykyinen ja mennyt aika lomittuvat ihmisten puheissa, tarinoissa ja legendoissa.
Pulppuavalla kertojailolla Lidman kutoo suurta freskoa, joka saa merkitystä kauas kotiseutukuvauksen rajojen yli. Teos toteuttaa tekijänsä saatesanoja: ”Mutta mitä mutkia tähän pitäjänkronikkaan tulleekin toivon että se puolustaa ihmistä ja metsää Länsipohjassa. Ruotsissa. Maailmassa.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

329

Kustantaja

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

315

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Osana julkaisua

Osana julkaisua