Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Unkarin tähdet

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Suomalaisen ylioppilaan opintomatka Unkariin kahden maailmansodan välisinä rauhan vuosina painaa monella tavalla leimansa tämän nuoren matkamiehen – kirjan päähenkilön – elämään. Hän tutustuu perusteellisesti kaukaisen veljeskansan kieleen, oloihin ja elämään ja ennen kaikkea saavuttaa pitkällisten epäilysten ja taistelujen jälkeen pyrkimyksilleen uuden suunnan. Etäisyys kotimaahan ikään kuin avaa silmät arvioimaan asiat uudella tavalla. Hänelle kirkastuu myös ihmeellisesti Jumalan johdatus kaikissa asioissa ja ennen muuta juuri hänelle niin tärkeissä työtä ja rakkautta koskevissa ongelmissa.
Ja kotimaassa, arkisen kutsumustyön keskellä, muistuttavat tutut Unkarin tähdet yhä tästä nuorena solmitusta liitosta, jonka sinetöi Unkarin veljien yllättävä kohtaaminen Suomessa Suomen kohtalonpäivinä.
Ajatusrikas, mielenkiintoinen romaani, jolle omaa lisäväriänsä antaa tietty ajankohtaisuus.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Lokakuun nuhainen ilta alkoi jo varhain hämärtää.
Südbahnhofin suuriin asemahalleihin syttyivät sähkövalot. Wienin.Spronin paikallisjuna puuskutti raiteilla ja odotti merkkiä lähteäkseen koluamaan Unkariin. Jo ilmestyykin junanlähettäjä laiturille, opastin heilahtaa ja veturin suuret pyörät alkavat liikkua laiskasti. Sitä aivan kuin harmittaa, että taas on painuttava pitkälle matkalle. Mutta pian pyörät vertyvät ja alkavat hokea iloisesti: Magyarorszàg, Magyarorszàg, Unkariin, Unkariin…
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

167

Kustantaja