Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karu keikka

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rikoskomisario Kari Takamäen vanhaa kurssikaveria on puukotettu. Sisäministeriön virkamiehen Juha Grönbergin alaston ruumis löytyy Lauttasaaresta. Ruumis on täysin alaston, jaloissa ei ole
edes sukkia. Siisti pistohaava rintalastan alapuolella. Siistin oloinen tappo ei tunnu ensin aukeavan millään, mutta naisen sormenjälki vessan pöntön alakannesta vie väkivaltatoimiston poliisit seksiravintoloista huumekämppiin, poliisijohdon avarista toimistoista median eteen myllytettäväksi. Kuka lopulta on uhri ja kuka syyllinen? Kuka pelkää pikkuvirkamiestä? Kuka vaikenee oman talon sisällä? Voiko Takamäki luottaa edes omaan tiimiinsä?

Karu keikka on rikostoimittaja Jarkko Sipilän kolmas Takamäki-romaani. Kosketuslaukauksessa Takamäki joutui keskelle poliittista peliä kun eduskunnan pääsihteeri surmattiin. Tappokäskyssä poliisi saa puhelinkuuntelussa selville, että joku aiotaan surmata. Ikävä kyllä poliisit eivät tiedä kenet aiotaan tappaa, missä, miksi tai kuka käskyn antaa.
(Gummerus)
Sisäministeriön virkamies Juha Grönberg löytyy murhattuna omasta asunnostaan Lauttasaaresta. Asunto on täysin siivottu, mutta vessan pöntön alakannesta löytyy yksi sormenjälki - naisen. Grönbergin tietokoneesta on myös hävinnyt tiedostoja. Miksi? Kuka ne on ottanut ja mitä niissä on ollut? Senkö takia virkamies surmattiin? Vai liittyykö tappo hänen yksityiselämäänsä. Jäljet nimittäin johtavat Helsingin seksibaareihin ja mukaan kuvaan astuvat huorat ja narkkarit. Rikoskomisario Takamäki haistaa palaneen käryä myös poliisilaitoksen sisällä? Kehen hän oikein voi luottaa saadakseen tutkimukset päätökseen?
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Joutsamolla oli ollut kanta. - No, ajatellaan sitten näin. Entä jos tuomari ei oikeudessa julistaisikaan rangaistuksen pituutta tuomittaessa, vaan sen ratkaistaisiin vankilassa. Vaaralliset tyypit voitaisiin eristää vankilaan niin pitkäksi aikaa, kun on tarvetta hoitoon ja kuntoutukseen. Tämä toteuttaisi sen, että yhteiskuntaa suojeltaisiin vaarallisiksi luokitelluilta tyypeiltä.
- Niin pitkäksi aikaa kun on tarve?
- Niin. Periaatteessa tämä eristys voisi kestää vaikka kuinka kauan, Joutsamo oli todennut.
- Kuolemantuomio olisi totaalisempi.
- Älä höpötä. Ei se ole edes vaihtoehto. Mutta tämä eristäminen.
Kohonen oli miettinyt hetken. Joutsamo oli varmaan päntännyt jotain kriminaalipoliittista teosta. Kohonen tiesi, että Joutsamo todella luki alan kirjallisuutta, vaikkei se yleensä tällaisia puhunut. Kohonen oli kuitenkin keksinyt vastauksen. - Ok, tämän logiikan mukaan siis nuori päihdeongelmainen ja moninkertainen autovaras voitaisiin pitää linnassa hoidossa vuosia ja vuosia, mutta entä sitten keskiluokkainen mies, joka on puukottanut vaimonsa mustasukkaisuudesta? Se pitäisi vapauttaa melkein saman tien, koska uusimisriski olisi käytännössä nolla.
- Voisi olla vapaalla siihen saakka, kunnes menee uudestaan naimisiin, Joutsamo oli hymähtänyt. - Ei se yksinkertaista ole, mutta silloinhan tämä rankaisemisen logiikka olisi kohdallaan. Pelottavat pidettäisiin poissa muiden läheltä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

282

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Osana julkaisua

Ilmestymisaika

Kieli

Osana julkaisua