Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kremlin susi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kremlin sutena tunnettu neuvostoliittolainen poliitikko ja talousmies Lazar Kaganovitš oli Stalinin läheinen ystävä ja neuvonantaja, kauhun ja pelon herättäjä. Hän loi järjestelmän josta kehittyi KGB. Hän oli korkeimmalle Neuvostoliiton valtakoneistossa noussut juutalainen, joka tuomitsi miljoonia kuolemaan ja nousi omaa kansaansa vastaan. Hän osallistui poliittisen poliisin terroritekoihin ja valvoi 1930- ja 1940-luvulla Neuvostoliiton kuolemanleirejä.
Kaganovitšin veljenpoika, yhdysvaltalainen journalisti Stuart Kahan, on saanut sisäpiirin tietoja ratkaisevista ja kohtalokkaista tapahtumista keskustellessaan Kaganovitšin ja muiden perheenjäsenten kanssa.
Näiden tietojen pohjalta hän on muovannut romaaninsa, jossa kerrotaan muun muassa, miten Lenin, Trotski, Stalin, Berija ja Hruštšev nousivat vuorollaan valtaan, millainen merkitys oli Leninin leskellä Nadežda Krupskaljalla ja Stalinin kolmannella vaimolla, Kaganovitšin sisarella, miksi ja miten Stalin ajettiin erakoitumaan ja miten hän kuoli, miten Kaganovitš auttoi Hruštševin valtaan ja miten tämä kääntyi tukijaansa vastaan.
Ennen muuta tämä romaani paljastaa, miten pelätty Kremlin susi loi uransa, millä keinoin hän säilytti henkensä, mikä sysäsi hänet liikkeelle, miksi hän katkaisi siteet niin perheeseensä, ystäviinsä kuin uskontoonsa.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

365

Kääntäjä

Lisätietoja

Suom. engl. käsikirjoituksesta