Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Muuan Jeesus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Syksyllä 2045 Cristianian kyläkoulun opettaja Matteo Marcolini saa oppilaakseen kiihkeän Gianbattistan, ja sitten isättömän Salvatore Della Santan. Salvatorella on kyky parantaa sairaita eläimiä ja ihmisiä, ja häntä piinaa vimmainen pakkomielle uusista arvoista ja uudesta hengestä. Marcolini alkaa seurata Salvatorea Alessian maakunnassa ja kirjoittaa hänestä. Hän joutuu todistamaan erikoista ihmiskohtaloa.

Teos on rohkea allegoria historian kiinnostavimmasta ihmisestä, Jeesus Nasaretilaisesta. Samalla se on yritys ymmärtää, kuka Jeesus oli.

Henkilöt, toimijat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Tekstinäyte

"Hän on huijari!" huusi joku mies takanani. "Hän joutuu tästä kaikesta vielä tilille!"

Salvatore ei vastannut hänelle ja oli lähteä, mutta huomasi puiston laidalla baarin juopon. Hän astui miehen eteen ja viittasi tämän sivummalle Lucan luo. Luca sujautti miehen käteen setelin, vilkaisi Salvatorea oliko tehnyt oikein. Salvatore nyökkäsi.

Sen kaiken minä näin ja kuulin Antonian rautatieaseman puistossa ja olen sen niin kirjoittanut. Ja yhä vielä, kolmekymmentä vuotta myöhemmin, epäilen tapahtuiko se kaikki.

Puistoon tuli kadulta ja asemalta lisää ihmisiä. Salvatore kuunteli heitä ja puhui heille ja joitakin heistä hän paransi.

Kun puisto oi tyhjentynyt, hän pyysi Lucan ja Andrean luokseen ja antoi heille rahaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

285

Kustantaja