Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Dr. Mumbai

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Intialaissyntyinen Satish Rao on muuttanut Suomeen joitakin vuosia sitten. Hän työskentelee lastenpsykiatrina töölöläisellä lääkäriasemalla ja asuu suomalaisen yksinhuoltajanaisen kanssa, lisäksi heille on syntymässä yhteinen lapsi.
Suomalaisten tapa suhtautua lapsiinsa ihmetyttää Englannissa opiskellutta Raota niin paljon, että hän on kirjoittanut aiheesta poleemisen kirjan. Kirja on herättänyt kiihkeitä tunteita, suomalaisiin vanhempiin kohdistuva arvostelu ei miellytä kaikkia. Ehkä juuri siksi Satishille satelee tappouhkauksia.
Räntäsateinen aamu alkaa vauhdikkaasti uusperheen arjessa. Illalla Satish on menossa suoraan televisiokeskusteluun. Tähän väliin pitäisi mahtua potilaita, intiimejä ehdotuksia lähettelevä käly sekä Suomeen tulleet perheenjäsenet joiden hän pelkää löytäneen itselleen Intiasta puolisoehdokkaan. Sähköposti kuormittuu tappouhkauksista.

Jukka Behmin yhdenpäivänromaani Dr. Mumbai on valaiseva ja vetävä kuvaus tämän päivän monikulttuurisesta Helsingistä. Se on kiihkeä ja jännittävä kertomus niin moraalisista törmäyksistä, kulttuurisista ennakkoluuloista kuin suvaitsevuuden rajoista. Niin ikään se on tarina inhimillisestä hädästä ja lähimmäisyydestä - sekä piinaavan koominen kuvaus pahassa pinteessä olevasta ihmisestä.
(takakansiteksti)
Palkittu Vuosi Suomessa - pohjoismainen romaanikilpailu: 2007, Tammi.

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

261

Ilmestymisaika

Sivumäärä

255

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä